vuurziel's boeken

zin in een praatje?


woensdag 24 februari 2010

kwispelend kat in plaats van Pigs on the wing!






Nooit de moed opgeven, (net zoals: nooit zonder lippenstift de deur uit!). Pigs on the wing, van Pink Floyd kan ik nog steeds niet bieden, ook niet met aanwijzingen van Edo, hulp van JustGenie, dankzij wellicht de afwezigheid van Porpoise en de Digitale Fruitmand, de nog niet helemaal afgesloten hulpactie van Kirchroadsmeedsje, de oonbeantwoorde vraag aan Jan: de hamvraag bij dit terugkerend probleempje van het mislukkende uploadverhaal: kunnen wij in de bieb wel een filmpje uploaden???
Tja, Steef is er ook niet, die kan ik het niet vragen, dus nog een keer een bewegend beeldje geprobeerd en ziet: in plaats van één Poes, een hele pagina vol. De techniek staat voor niets.
Pigs blijft een muziekclip die ik jullie wil laten horen
Meteen maar even voor het Klik & Tik samen op het web project...plaatjes enzo zijn denk ik het leukst. Wat heel belangrijk is bij een cursus: voor mij als digibeet en zeker ben ik bang voor laaggeletterden is dat : Wat je wil doen, dat dat ook lukt....! in ieder geval technisch.
Een paar uur later thuis, ook hier lukt het niet de clip te downloaden. Het wordt een soort verbeten erekwestie.

maandag 22 februari 2010

Muziekclip



Zojuist van JustGenie geleerd hoe je een filmpje download als het goed is, zou het dan nu einelijk lukken om Pink Floyd te "sharen"??
http://http//www.youtube.com/watch?v=CydPIf3b-Mc
Staan we hier met zijn tweeën te proberen en te stuntelen...lukt niet hoor, niet het filmpje!

vrijdag 19 februari 2010

foto bewerken







Toch weer even gaan proberen met "glitter foto.nl"ik geloof dat het wel gelukt is een foto te bewerken, een beetje, maar of ik 'm nou echt te zien krijg op de blog....


wel de tekst en het glittertje, maar dat bewoog daarstraks nog. ook de uil en het witte beestje doen het niet, vreemd, op "de werkpc" , opgesl;agen bij Deze computer doe ie dat wel...

Zo is 2.0 voor mij nog geenszins een forum aan het worden, maar meer een discipline die ik opbreng om dingen uit te proberen. Ik kijk een enkele keer wel op blogs, en zeker op die van degene die ik volg, en zie daar mooie dingen, die mij toch (nog) niet lukken.

Hoe krijgt Just Genie haar dochter op zo'n achtergrond. Wat doet Digitale Fruitmand allemaal voor knappe dingen. Hoe kan het dat mijn wolfje wel beweegt en het uiltje niet. 'Waarom lukt het mij niet een youtubefilmpje te plaatsen

Ik vind dingen doen met plaatjes, merk ik trouwens heel erg duidelijk, leuker dan bedenken hoe digitale dingen voor de bieb nuttiger kunnen worden. Het filmpje van My generation vind ik leuk, maar alle verhalen over toepassingen in "ons" werk lees ik, maar...misschien ook door mijn onmacht en het feit dat ik toch een beperktere werksoort heb. Ik merk ook wel dat ik alle dingen die we doen erg bekijk met de blik van "Hoe zou dit eventueel toe te passen zijn voor klik & Tik samen op het web." Daar ga ik dinsdag eens goed voor zitten.



zondag 14 februari 2010

hehe










En dan hier toch een lichte, geslaagde bewerking:




1. mannetje met dames
2. langmannetje
3. langmannetje, mannetje en dames




Anderen doen toch iets anders met plaatjes, ik begrijp het bewerken ervan ook niet echt, toch ben ik bang.



Wat ik wel erg raar vind, dat bij een reactie op iemand anders; foto;s of blog je niet een smiley of emoticon kuntgebruiken. Nog raarder vind ik het dat het logotje dat ik gemaakt hebvanuit "mijn afbeeldingen niet klan worden gelopieerd en dat de gifbestandjes niet bewegen. Jammer, dat maakt dit nu juist leuk en tja, ik vind jet echt jammer, ik blijf voor de zoveelste keer na 2 uur echt druk bezig zijn, weer met een vervelend faal-gevoel zitten.

Hier zou ik toch liever zitten....zonder een computer in de verre omtrek

















Hier dan een logo'tje in verband met "ding 8". Als ik de essentie van dit ding begrijp lijkt het spelen met afbeeldingen wel op het maken van een ppp. Wat ik nou weer niet snap is, dat de bewegende plaatjes die ik in "mijn afbeeldingen" heb opgeslagen om in deze blog te zetten voorlopig nog niet bewegen, misschien doen ze dat pas na publicatie?




maandag 8 februari 2010



http://www.flickr.com/photos/vuurziel/

Nou, weer een half uurtje verder.... Als het goed is, is dit hierboven een link naar mijn foto's, met dank aan JustGenie, die overigens niet echt vindt dat ik op Overgrootmoeder lijk...Ik gebruik deze altijd om de inburgerende vrouwen met hoofddoek te laten zien dat zo'n 80 jaar geleden...
Nog een keer proberen of er een toevoeginkje lukt, al drie keer lukt het niet om een foto te uploaden, kan dat, helpdesk, komen doordat het een Tif is? Nu gaat het afbeelding toevoegen venstertje niet eens meer open, straks nog maar een keer proberen. Warempel, dit is niet de Overgrootmoeder, maar mijn eigen Oma. Zie je het Knopf im Ohr hondje?

zondag 7 februari 2010

wonderen


Tja, zo voel ik me een beetje.... Vrijdag toch echt heel lang van alles gelezen engeprobeerd. Tag...niet meer te vinden

feeds horen toch bovenin mijn pagina te staan? weg, of door mij niet te vinden.

flickr, hoe vind wie dan ook ooit mijn fotos? als het mij al niet meer lukt.

Ik heb ook niet veel aan schriftelijke raad.Heel graag zou ik met zijn allen, na nu bijna 4 weken een uur of wat met computers voor ons, bijeenkomen, want zo schiet dit niet op, ik zie bij porpoise leuke fotos voor op de blog, maar 't lukt mij niet om iets van wat ik doe, behalve klagen dat het niet gaat zoals ik wil, te plaatsen.

vrijdag 5 februari 2010

foto,s

Wel, al wel weer 2 uur bezig met het maken van een flickraccount en een fotoalbumpje, met name om mijn overgrootmoeder LYDIA te laten zien en voor de digitale eeuwigheid vast te leggen. Eigenlijk had ik gedacht dat dit nieuwe wapenfeit op mijn vuurziel voorpagina te zien zou zijn... Ik ga nog even verder zoeken. Ik heb de link wel in mijn profiel gezet....of dat nu de goeie plek is... geen idee. Met gadgets heb ik ook iets gedaan, maar waar dat gebleven is, geen idee.
file://http//www.flickr.com/photos/vuurziel/