vuurziel's boeken

zin in een praatje?


woensdag 20 januari 2010

Koning Arthur, helaas...

Al een jaar of vijf "mag" ik van mijzelf naast het werk voor laaggeletterde volwassenen waar ik eigenlijk voor ben aangenomen, het Arthur-project voorbereiden. Dit is een vakoverstijgend project voor VMBO/LWOO brugklassers.

Op school wordt in de vakken Nederlands, geschiedenis en handvaardigheid aandacht besteed aan de middeleeuwen, aan spreekwoorden en aan het maken van middeleeuwse "dingen".

De afsluiting hiervan vieren we dan met zijn allen in de bibliotheek, 't was altijd op de Doelenzolder, met een gesprek met de leerlingen, een leuke Powerpoint, een flesje en een marsje en het schitterende verhaal van Heer Walewein en de jammerlijke Jonkvrouw.

Wordt vervolgd!
Het is altijd een behoorlijke klus om het te organiseren, maar, zo leuk om uit te voeren...
Ook dit jaar, 2 scholen die mee wilden doen, één viel er al snel af, in december, voor de andere school alles geregeld. Klaar: Nee, "Wegens onderwijskundige wijzigingen"meldt de school zich af!
Jammer hoor. Maar ach...

2 opmerkingen:

  1. Zelden werd ik zo getriggerd door de eerste titel van je blog. Maar d'r stond niets onder. Supsense. Het uiteindelijke bericht is helaas minder leuk om te lezen. Jammer om te moeten constateren dat een poject waar je je ziel en zaligheid in hebt gestoken, zo makkelik ter zijde wordt geschoven.

    Maar je kunt aan iets nieuws beginnen en daarvan is de eerste stap gezet. Succes en veel plezier met je ontdekkingstocht over het web 2.0.

    BeantwoordenVerwijderen