vuurziel's boeken

zin in een praatje?


zondag 31 januari 2010

jammer hoor

Het valt me niet mee. Ik was deze week erg verkouden, met hoofdpijn, zere keel en hoesterig. De hele week, behalve woensdag maar daarover een andere keer meer, in bed gelegen..Om niet achter te raken met de 23 dingen vandaag, zondag, toch maar achter de laptop.
Het duurt erg lang voordat ik begrijp dat ik niet via de 23 dingensite kan inloggen. Ik zie dat iemand uitsluitend wat teleurgesteld was door de inhoud van mijn Arthur-verhaaltje, dat een aantal van mijn medecursisten zo te zien al erg veel verder is in de geheimen van 2.0 dan ik.
Ik heb, net als Justgenie een Netvibes account aangemaakt, maar waar het ding is...geen idee. De sites waarbij ik, gewoon denkend dat ik dat wel leuk vind: Jan en Erwin's blogs, die lees ik een enkele keer, vragen als ik een rss abonnement op ze wil waar ik dat op wil...verder stuur ik een rectie naar Justgenie en naar Porpoise, maar plaatsen lukt niet. Weet je wat?
Het is nu 2 en een half uur later, ik hoop dat ik dit terneergeslagen verhaal kan plaatsen en dan ga ik lekker naar Karen Slaughter. Een echt boek van papier en inkt!

woensdag 20 januari 2010

Koning Arthur, helaas...

Al een jaar of vijf "mag" ik van mijzelf naast het werk voor laaggeletterde volwassenen waar ik eigenlijk voor ben aangenomen, het Arthur-project voorbereiden. Dit is een vakoverstijgend project voor VMBO/LWOO brugklassers.

Op school wordt in de vakken Nederlands, geschiedenis en handvaardigheid aandacht besteed aan de middeleeuwen, aan spreekwoorden en aan het maken van middeleeuwse "dingen".

De afsluiting hiervan vieren we dan met zijn allen in de bibliotheek, 't was altijd op de Doelenzolder, met een gesprek met de leerlingen, een leuke Powerpoint, een flesje en een marsje en het schitterende verhaal van Heer Walewein en de jammerlijke Jonkvrouw.

Wordt vervolgd!
Het is altijd een behoorlijke klus om het te organiseren, maar, zo leuk om uit te voeren...
Ook dit jaar, 2 scholen die mee wilden doen, één viel er al snel af, in december, voor de andere school alles geregeld. Klaar: Nee, "Wegens onderwijskundige wijzigingen"meldt de school zich af!
Jammer hoor. Maar ach...

Koning Arthur, helaas...